Døjer du med ømme muskler?

09 marts 2022
Steffen Petersen

advertorial

Hvis du er sportsudøver eller bare flittig til at få bevæget dig, så kan du godt blive øm i kroppen med tiden, fordi du bruger din krop så meget. Særligt hvis du glemmer at restituere eller bare give kroppen ro, når den har behov for det.

Hvis du oplever, at du har ualmindeligt meget ømhed, smerte eller stivhed i kroppen, så kan det skyldes din træning. Hvis du er nysgerrig på, hvad du kan gøre ved smerterne, så kan du læse med i dette indlæg. 

 

sports massage

 

Stræk ud

Det er så vigtigt, at du husker at strække ud, når du har trænet. Dette løsner nemlig op for stivheden i dine led, og derved kan du undgå at blive øm dagen efter.

Det behøver ikke at være i længere tid, men du skal bare have fokus på de områder, som du har brugt. Hvis du har været ude og løbe, så skal du strække ud i dine ben og bagparti. Ellers kan du godt vågne op til ømhed. Ligesom hvis du har trænet dine arme, så skal du strække ud i armene. 

 

Is på det

Hvis du har trænet hårdt, kan det hjælpe hvis du placerer en ispose på det område, du har ondt. Det kan hjælpe til at reducere betændelse. Det vil herudover også hjælpe på smerten og få dig til at føle dig bedre tilpas.

Sørg for at bruge en kold pakning i stedet for blot at bruge is, da dette vil være mere effektivt til at reducere hævelsen. Læg den kolde pakning på det ømme område i ca. femten minutter. Du kan finde disse isposer i sportsforretninger.

 

Få sportsmassage

Hvis smerterne er virkelig slemme, kan du overveje at få sportsmassage. Det vil hjælpe med at løsne op for alle de muskler, der har været spændte. Det kan også hjælpe med at fjerne eventuelle knuder eller knuder i musklerne.

Sportsmassage er fantastisk for folk, der er meget aktive, og som har tendens til at overanstrenge deres muskler. Hvis du er elite træner, så bør du virkelig overveje sports massage.

Flere Nyheder