Er der problemer med de knapper?

30 maj 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Knapper er jo virkelig en nem løsning, og det er noget, som der kan dateres mange år tilbage til før, man havde andre metoder til at lukke tøj og andre genstande med.

Det jo nemt at regne ud, at man har en rund genstand, man presser gennem et hul, der kan udvide sig, og så kan knappen blive der, indtil man udvider hullet igen til at tage knappen ud.

Derfor ser man også få firkantede knapper, for de ville lettere falde ud af sig selv, for det er som at sammenligne med et mandehul, at hvis dækslet var firkantet, så kunne det falde igennem hullet, hvis man drejede det, men det kan man ikke med et rundt dæksel – og her kan hullet ikke udvide sig.

Og alle sociale lag bruger knapper, fordi det er sådan en praktisk anordning, at man ikke kan undsige sig den, uanset hvad man er for en type. Prøv at finde en person, der ikke bruger tøj med knapper.

Knapper

Det er ikke altid, de knapper lige fungerer

Men ingen knapper holder for evigt, og på et tidspunkt vil du opleve, at de går i stykker af sig selv, om de er af plastik, metal eller noget helt andet.

Andre gange er det tøjet, som der ikke kan holde, fordi hullet er så mørnet på tøjet, at det er et nemt sted, hvor man lige kan fræse klunset videre op, når det ikke er så holdbart længere.

Men det handler også om, hvordan man har lavet tøjet, at man sætter knapperne de samme steder, som der er huller.

For det er jo ikke altid, at man køber tøjet færdiglavet, så man kan se, om hullerne passer ud for knapperne og omvendt.

Man køber måske ens egne knapper fra https://www.maj-design.dk/12-knapper-div , hvor man så skaber tøj og andre genstande ud fra de knapper.

Flere Nyheder