Er det altid belejligt at give et diamantsmykke?

02 maj 2020
Anders Lundtang Hansen
Er det altid belejligt at give et diamantsmykke?

Man skulle da som udgangspunkt umiddelbart tro, at det altid er på sin plads at give et diamantsmykke, medmindre man er bange for at sende de forkerte signaler til en person, og det er lidt det, som vi skal ind på i det følgende.

For eksempel er det stadig ikke helt moderne for mænd at give hinanden diamantsmykker, så her kan man roligt mistænke, at man kommer til at sende nogle signaler til hinanden og omgangskredsen, som man ikke ønsker at gøre.

Måske vil man gerne glæde ens udkårne med et diamantsmykke, men modtageren skal også være af den rette støbning her, for vedkommende kan måske føle, at man skal leve op til at give en lige så speciel og dyr gave retur, som diamantsmykker oftest er det, selvom man påpeger, at det ikke forventes.

Man kan også være så uheldig, at man har købt et smykke, som vedkommende allerede har, eller man måske allerede har givet et identisk diamantsmykke, hvilket man bare har glemt – selvfølgelig kan den byttes, men det er et uheldigt signal at sende, hvis man forsøger at være personlig her og virke til at kende modtageren.

Er man rigtig uheldig, kan det være, at man er lidt for sent ude med at give et diamantsmykke til vedkommende, og at en anden person kom en i forkøbet med at give vedkommende dette.

Dette kan ske forskudt, så man kan nå at gemme ens gave væk, men det kan også være til jul eller fødselsdag, hvor man så ikke kan nå at trække ens gave retur.

Apropos seancer af den slags hvor man er mange mennesker samlede og skal give gaver, så skal man også være opmærksom på, om der er skrevne eller uskrevne regler for, hvor mange penge man må give gaver for.

Hvis der er et budget for dette, så er det selvfølgelig fint at give et dyrt diamantsmykke, men andres gaver falmer så i sammenligning, fordi man ikke har overholdt det budget.

Flere Nyheder