Gulvafslibning – når det sæbe behandlede trægulv skal skinne på ny

10 april 2020
Astrid Pedersen
Gulvafslibning - når det sæbe behandlede trægulv skal skinne på ny

Et trægulv, som er behandlet med sæbe, er noget af det smukkeste at beskue – og samtidig super behageligt at betræde. En sæbe behandling af et trægulv foregår ved at fed sæbe skures ned i gulvbræddernes overflade lige efter at de er blevet lagt. Sæben kan indeholde et hvidligt pigment, som lysner træværket op til flere toner, og giver det et nærmest magisk hvidligt skær.

Samtidig danner den fede sæbe en kraftig hinde i træværkets overflade, idet fibrene mættes og dermed holdes fugtet. Denne hinde gør gulvet væske afvisende, og beskytter det samtidig mod indlejring af støv og skidt.

Et sæbe behandlet gulv skal holdes ved lige gennem grundig og hyppig vask med særlig sæbe, som holder fibrene mættet og dermed sæbe hinden intakt. Kun på den måde kan man bevare den silkematte overflade, som klæder et hvert moderne hjem med sit særlige skær, som kan lyse hele stuen op.

Forsømmer man denne vask i flere uger i træk, vil det hurtigt kunne ses. Der, hvor gulvet slides allermest, vil der opstå grimme grålige spor af nedtrådt støv. Solens stråler vil falme gulvet til en gullig nuance der hvor lyset er kraftigst – for eksempel under vinduerne. Og gulvets væske afvisende egenskaber vil forsvinde, således at det suger kaffe, te og rødvin til sig som en svamp – med grimme og skæmmende pletter og skjolder til følge.

Lad en professionel gulvsliber gøre gulvet smukt og ensartet igen

Oplever du denne form for slitage i dit sæbe behandlede trægulv, er der kun én måde, hvorpå du kan genskabe den kønne overflade, nemlig ved en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling. Du bør overlade denne opgave til en professionel gulvsliber, som har ekspertisen og det rette håndelag til at opnå et smukt og holdbart resultat.

Du kan få et godt tilbud på gulvafslibning hos Gulvkanonen på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/ 

Flere Nyheder