Læg sprutten på hylden med en alkoholbehandling

06 april 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Drikker du mere, end du burde, og vil du egentlig gerne holde op med det? Så bør du tjekke ind på et misbrugscenter.

Hvad er formålet med indlæggelse på et misbrugscenter?

Måske har du overvejet at lade dig indskrive til behandling på et misbrugscenter, men forkastet ideen igen. Det kan vel sagtens lade sig gøre at lægge alkoholen på hylden uden at skulle igennem et længere behandlings forløb som i bedste fald er spild af tid og penge. Men her tager du fejl.

Selv efter kort tids overforbrug af alkohol kan det være utroligt svært at holde op med at drikke. Hvis din krop har vænnet sig til et bestemt antal gentande på daglig basis er det tvivlsomt hvorvidt du overhovedet vil kunne fungere uden et vist kvantum alkohol i blodet.

alkoholbehandling

Du har, med andre ord brug for en funktionspromille, som det kaldes. Derfor vil du allerede få timer efter endt indtag føle en ubændig trang til en sjus. Og inden for det første døgn vil de frygtede alkohol abstinenser sætte ind.

Professionel afrusning hos et misbrugscenter

Almindelige tømmermænd blegner i sammenligning med alkohol abstinenser. Disseer en del mere voldsomme i deres udtryk og kan vare i mange dage. Faktisk kan du roligt belave dig på en uge med svedeture og kulderystelser som havde du influenza med feber.

Du vil opleve smerter i muskler og knogler samt kramper og voldsom uafbrudt hovedpine. De fleste alkoholikere, som døjer med svære abstinenser, vil samtidig opleve både kvalme og opkastninger i ét væk, lige som man i alvorlige tilfælde kan udvikle svær depression, selvmordstanker og delirium med hallucinationer.

Det kan faktisk være temmelig risikabelt og fundet med en overhængende risiko for tilbagefald at forsøge sig med afvænning på egen hånd. Derfor bør du søge hjælp på et misbrugscenter – for eksempel Behandlingscenter Stien. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Flere Nyheder