single-image

Rolig søvn med en smuk drømmefanger

Har dit barn svært ved at være alene om natten – måske fordi det er plaget af urolig søvn og forstyrrende drømme? Ønsker du at hjælpe barnet til en rolig og uafbrudt nattesøvn uden at barnet konstant skal sove i din seng for at føle sig tryg? Og vil du samtidig gerne give barnet følelsen af tryghed ved at vide at der er nogen som beskytter det? Så kan du med fordel overveje at hænge en drømmefanger op.

Hvad er en drømmefanger?

I visse kulturer blandt indfødte amerikanere anses en drømmefanger for at være en form for beskyttende talismand. En drømmefanger er i sin oprindelige form fremstillet af pil, som er bøjet til en løkke. Herpå er vævet et net, som ligner et edderkoppespind. En drømmefanger kan være dekoreret med genstande som i pågældende kultur betragtes som hellige, for eksempel fjer fra bestemte fugle eller smukke perler med særlig betydning.

Drømmefangeren hænges op over børnenes senge hvor de siges at kunne fange onde drømme som kan påvirke sindet og den sjælelige energi. De gode drømme får lov at passere, således at barnet ikke går glip af den positive energi og berigelse som stammer fra disse. Og om morgenen opløses de onde og destruktive drømme, som er fanget i drømmefangerens spind.

Hvordan virker en drømmefanger?

En drømmefanger kan hjælpe et barn til at sove roligt, hvis det har tendens til utryghed og mareridt om natten. Hvis du dekorerer dit barns værelse med en eller flere smukke og dekorative drømmefangere, og samtidig fortæller barnet historien om den indianske tradition, vil barnet føle sig beskyttet mod de onde drømme. Og selv om virkningen måske kun er symbolsk skal man ikke underkende den beroligende og trøstende effekt en drømmefanger kan have – især på de små.

Du kan finde et velassorteret udvalg af drømmefangere på krystalaesken.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published.